Skok na glavno vsebino

Strokovni dogodek

Infoverzum: strokovno posvetovanje o medijski pismenosti

, > Infoverzum: strokovno posvetovanje o medijski pismenosti


10 dec

Infoverzum: strokovno posvetovanje o medijski pismenosti

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper organizira strokovno posvetovanje na temo medijske pismenosti, ki bo potekalo v Kopru, 10. decembra 2024, ob mednarodnem dnevu človekovih pravic. Dogodek je del prizadevanj knjižnice v okviru izvajanja kompetenčne vsebine “Opredelitev in razvoj delovanja splošnih knjižnic za dvig informacijske pismenosti (z elementi digitalne, meta in medijske pismenosti)”.

Posvetovanje se bo osredotočilo na aktualne izzive medijske pismenosti in vlogo knjižnic pri dvigu kritičnega razumevanja medijev med uporabniki. Sodelovali bodo strokovnjaki iz različnih področij, ki bodo predstavili orodja za prepoznavanje lažnih novic, razkrili manipulacije v medijskih besedilih, raziskali vpliv algoritmov na naše dojemanje sveta ter osvetlili psihološke učinke nenehne izpostavljenosti informacijam.

Dogodek je namenjen knjižničarjem, strokovnjakom za informacijsko pismenost in širši javnosti, ki želi poglobiti svoje razumevanje medijskega vpliva v sodobni družbi. Pridružite se nam pri razpravi, kako lahko knjižnice kot nevtralni prostori prispevajo k večji medijski pismenosti in informirani javnosti.

Več informacij o programu in prijavi bo na voljo kmalu. Vabljeni!